PASTILA PENTRU SUFLET

Știai că?

A fost proclamat anul 2024 în Patriarhia Română ca „Anul omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”.
Având în vedere că viaţa şi sănătatea omului sunt daruri ale lui Dumnezeu faţă de care Biserica îşi arată mereu grija şi responsabilitatea, dedicarea anului 2024 unei atenții sporite către oamenii bolnavi sau afectați de dependențe (adicții, patimi) se va reflecta și în plan social-filantropic şi social-medical în instituțiile medicale înființate și administrate de Biserică (cabinete medicale, centre de recuperare, spitale), dar și în instituțiile medicale de stat, prin cooperarea dintre preoți și medici sau psihologi. De asemenea, comemorarea în anul 2024 a tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți cinstiți în evlavia poporului român este un moment favorabil de sporire a rugăciunii pentru vindecarea bolnavilor și de apreciere a celor care îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. – Pr.Teodor Ciurariu

Pilda zilei

Pietricica din încălţăminte 

Într-o adunare, un copil veni plângând la mama sa şi-i zise: 
– „Mamă, scoate-mi pietricica din încălţăminte, că nu mai pot de durere!” 
Mama scoase piatra din gheata copilului, şi mângâindu-l, certă gheata, zicând: „Na-na, bătaie, că ai supărat pe copilaşul mamei!?” 
Atunci, un domn îi zise: 
– Doamnă, e bine să obişnuim copiii cu pietricele de acestea.? Se făcu mirare în adunare, iar domnul povesti: 
– „Când eram mic, într-o zi, am avut şi eu o pietricică de acestea în încălţămintea mea şi, de durere, am început să strig spre mama, să mi-o scoată. Mama, care era o femeie plină de credinţă, îmi zise: „Ia încearcă, copilaşul meu, să vii la mine aşa, cu pietricica acolo, fără să te jelui.? Şi încordându-mi puterea, am mers douăzeci de paşi spre mama, stăpânindu-mi durerea. Când am ajuns la ea, mama mi-a spus: „Aşa vei avea de suferit şi în viaţă, copilul meu. Învaţă-te să-ţi faci drumul, cu toate piedicile şi durerile ce vei întâmpina de-a lungul lui.” Şi mi-a mai spus mama o vorbă pe care am înţeles-o mai târziu: „Nu putem merge Ia cer, copilul mamei, decât cu o pietricică în încălţăminte!” Aceste vorbe ale mamei mi-au fost de mare folos în viaţă, şi, de aceea, vi le spun şi eu. Puneţi pe copii să umble, uneori, cu pietricele în încălţăminte, şi vă vor mulţumi mai târziu.? 

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI