Schimbări radicale ale vremii: temperaturile sar brusc la 15 grade! Cum va fi vremea de Crăciun

Vremea se va încălzi, în următoarea perioadă, în toate regiunile. Temperaturile vor sări brusc la 15 grade, exceptând Transilvania. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, Forinela Georgescu, director ANM, a anunțat cum va fi vremea de Sărbători. Vom avea sau nu zăpadă de Crăciun?

După episodul de iarnă, vremea intră într-un proces de încălzire accentuată. „Vom observa o încălzire în toate regiunile, dar pentru că vorbim despre o situație în care presiunea atmosferică va fi din ce în ce mai ridicată, mai ales la deal și la munte, pe cele mai înalte creste se va simți încălzirea”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, directorul ANM, Florinela Georgescu.  

Timp de trei zile, luni, marți și miercuri, vor fi maxime de 14-15 grade, în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei, cu precădere temperaturi de 13 grade în zonele deluroase din Banat. 

Încălzirea se va resimți în toată țara, temperaturile în general vor fi peste 10 grade, exceptând Transilvania, mai ales zonele joase, unde temperaturile maxime vor porni de la 3-5 grade, a mai spus meteorologul. 

Vremea va fi destul de schimbătoare, în această săptămână. După trei zile cu temperaturi foarte ridicate, de joi așteptăm o schimbare. Temperaturle scad, apar precipitațiile mixte și ninsorile, mai puțin în sudul și în estul țării. 

„Acest proces mai rece și cu ceva precipitații va ține până sâmbătă, când este posibil ca temperaturile să crească iar, mai ales duminică. E posibil ca ziua de Crăciun să fie una destul de caldă”, a mai spus meteorologul. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI