PASTILA PENTRU SUFLET

Știai că?

Cuvântul însuși de sihastru vine de la isihastirion care înseamnă locul unde trăiau cei care voiau să se liniștească. Ce înseamnă această liniște? Înseamnă pacificarea patimilor, a gândurilor, a cuvintelor și a comportamentului prin lucrarea rugăciunii. Nu este vorba de o liniște într-o comoditate de tip modern. Liniștirea în isihie nu era un fel de meditație de tip asiatic sau modern, ci era o nevoință în rugăciune până la sfințirea profundă a conștientului și a subconștientului, a sufletului și a întregii ființe omenești, sfințirea gândurilor și a simțurilor și sfințirea relației cu Dumnezeu și cu semenii. – Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Pilda zilei

Câinele și copilul

Într-o familie câinele era așa de loial, încât femeia își lăsa adesea copilul cu el și pleca la cumpătături.  La întoarcere, ea găsea mereu bebelușul adormit cu câinele lângă el.

 Dar într-o zi s-a întâmplat ceva tragic.

Femeia, ca de obicei, a lăsat bebelușul în grija acestui câine credincios și a plecat la cumpărături.

Când s-a întors a descoperit o scenă oribilă.

 Bebelușul nu era în pătuțul lui, scutecele și hainele erau bucăți și erau pete de sânge peste tot în dormitor. În stare de șoc femeia speriată a început să caute copilul.

Dintr-o dată și-a văzut câinele credincios ieșind de sub pat, acoperit de sânge peste tot, lingându-și gura ca și cum tocmai terminase o masă delicioasă.

Femeia era convinsă că o tragedie s-a întâmplat și câinele i-a mâncat copilul.
 Fără să stea mult pe gânduri a bătut câinele cu un lemn până l-a omorât, iar apoi a continuat să-și caute copilul convinsă că va găsi cel puțin o parte din corpul fiului său. Dar curând ea a  descoperit bebelușul bine mersi, care era dezbrăcat și se juca pe covor iar sub pat, femeia a descoperit corpul unui șarpe care fusese sfâșiat.  A fost o luptă aprigă între șarpe și câine. Câinele s-a luptat pentru a proteja bebelușul de șarpele flămând. Acum era prea târziu pentru ea să îndrepte lucrurile, întrucât în nerăbdarea și mânia ei, ucisese câinele credincios.

 Cât de des judecăm oamenii cu cuvinte dure și răspândim minciuni despre ei înainte de a ne face timp pentru a evalua situația?

Adesea oameni pe care îi suspectăm că ne fac rău sunt ori indiferenți ori dezinteresați de aceasta, iar unii din cei pe care îi socotim apropiații noștri ne rănesc rău… 

Să avem tot timpul nădejdea la Dumnezeu căci El nu ne lasă niciodată, ne este Atotțiitor, ocrotitor, nădejde, pace, bucurie și mântuire. Amin.

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI