PASTILA PENTRU SUFLET

Gândul zilei

„Cu Dumnezeu alături și sprijinindu-te pe brațul Sau poți înfruntă orice îți stă în cale.” Nu cunosc calea care mă conduce la El, dar cunosc Călăuză care mă conduce!”- Martin Luther

Știai că?

Psaltirea este o carte a Vechiului Testament care cuprinde rugăciunile atribuite regelui David, scrise sub inspirația Duhului Sfânt, în forma unor psalmi, adică stihuri în versuri fără rimă, la origine cântate la harpă. Numele în limba româna vine de la traducerea din limba greacă. „Psalmoi” s-ar putea traduce prin „cântari acompaniate cu instrument muzical”. Aceștia, grupați în catisme sau luați în parte, sunt prezenți în toate slujbele bisericești. Psaltirea cuprinde 150 de psalmi, care au fost împărțiți în 20 de catisme pentru citirea ei în cult. Alături de Sfintele Evanghelii și Apostol, Psaltirea este cartea de cult cel mai des folosită în rânduiala bisericească. Singura perioadă a anului bisericesc când nu se citeşte Psaltirea este cea cuprinsă între Miercurea Săptămânii Patimilor şi Sâmbata Tomii, cu excepţia Deniei din Vinerea Patimilor.

Pilda zilei

Telefonul ceresc

Un om cu învăţătură, dar trufaş, văzând pe un om credincios închinându-se, îi zise:

-Ce-o mai fi şi rugăciunea asta? Stai de vorbă cu văzduhurile, ca nebunii…

Omul cel credincios tăcu. În altă zi, el găsi pe trufaş vorbind la telefon, şi-i zise:

-Ce faci aici, domnule?

-Ce să fac? Vorbesc la telefon.?

-Tare mă mir eu, cum stai d-ta de vorbă cu pereţii.

Trufaşul se supără, dar celălalt îi zise:

-Eu nu m-am supărat când mi-ai spus că vorbesc cu văzduhurile, d-ta de ce te superi? Avem şi noi un telefon mai bun ca al d-tale, noi vorbim cu Dumnezeu şi-i spunem păcatele şi căinţa noastră, iar El ne iartă şi ne călăuzeşte.

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI