PASTILA PENTRU SUFLET

Gândul zilei

„N-ar fi fost mântuiți toți oamenii de Hristos, dacă nu i-ar fi luat pe toți asupra sa!”- Origen

Știai că?

Sinodul sau Conciliul este o întrunire bisericească ai cărei membri sunt îndeosebi episcopi. Întunirea lor este cauzată de apariția unor probleme, a unor situații tensionate uneori și au drept scop dezbaterea și luarea deciziilor ce se impun atât în privința credinței cât și a cultului și a moralei. Termenul „conciliu” numea întrunirile primelor comunități creștine, întruniri în care se dezbăteau și se decidea asupra problemelor ce interesau viața bisericească. În aceste întruniri manifestări și actualizări ale existenței Bisericii erau trasate legile fundamentale ale unanimității, fraternității și comuniunii.

Pilda zilei

Pomul cu roade

Un om credincios fiind asuprit de necredincioşi, merse într-o zi la duhovnicul său şi i se plânse, zicându-i:

– Ce au cu mine, părinte, de nu mă lasă în pace?

Părintele, un om bătrân şi plin de înţelepciune, îl luă şi îl duse în grădină. Acolo se aflau şi pomi roditori şi alţii neroditori.

– lată fiul meu, ai aici pilda vieţii.  Crezi tu oare că aruncă cineva cu pietre în pomii aceştia cari au numai frunze? Nu, fiule – oamenii aruncă cu pietre numai în pomii cu roade. Fii vesel că te asupresc oamenii – căci asemeni pomului cu roade eşti.

Atunci omul înțelese ce a vrut preotul să-i transmită

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI