Incident aviatic aproape de Capitală. Un apel la 112 a alertat autoritățile

Un incident aviatic a avut loc în Ilfov, joi, stârnind îngrijorare în rândul comunității locale. Aeronava de mici dimensiuni a zburat aproape de sol și a provocat deteriorarea unor pergole. Din fericire, incidentul nu a produs victime.

Ministerul Apărării Naționale (MapN) a confirmat evenimentul pentru Realitatea PLUS și a anunțat că investighează circumstanțele acestuia. Autoritățile au subliniat că nu au fost înregistrate persoane rănite în urma incidentului.

Conform informațiilor obținute de Realitatea PLUS, se pare că participanții olandezi la Bucharest International Air Show (BIAS) au fost implicați în acest incident. Potrivit surselor, aceștia ar fi luat o copertină de pe un restaurant local în timpul trecerii avionului aproape de sol. Această acțiune ar fi fost surprinsă de martori oculari și au apărut fotografii pe rețelele sociale care prezintă urme lăsate de avion. Aeronavele erau Coordonate de la sol de civili, nu de miliari.

Localnicii s-au panicat, printre ipotezele pe care le-au luat în calcul fiind și prăbușirea unor drone sau a unui avion de mici dimensiuni. La fața locului au fost trimiși polițiști care au cercetat zona indicată de martori.

Precizările IPJ Ilfov

La data de 24 august a.c., în jurul orei 16:12, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o persoană, cu privire la faptul că, i-a fost distrusă copertina de la salonul de evenimente, pe care îl deține, din localitatea Dragomirești- Deal. 

La fața locului s-au deplasat polițiștii Orașului Chitila, pentru efectuarea activităților din competență, iar din primele verificări au stabilit faptul că, în cauză, nu există victime ci doar pagube materiale.

La acest moment, polițiștii efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Piloții implicați în incident, participanți la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (#BIAS2023)

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (#BIAS2023), unul dintre cele mai așteptate evenimente aeronautice ale anului, se pregătește să deschidă porțile pentru iubitorii de aviație din întreaga lume. Ediția a XIII-a a acestui spectacol aerian va avea loc în zilele de 25 și 26 august 2023, oferind o experiență impresionantă pentru toți cei prezenți.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI