Care sunt taxele pentru care românii ar putea să plătească mai mult

Taxele românilor ar putea să crească semnificativ, motiv pentru care ministrul Economiei, Florin Spătaru, a explicat cum România ar trebui să reacționeze în ceea ce privește taxele propuse de Banca Mondială.

Documentul oficial cu variantele pentru supraimpozitarea salariilor propuse de Banca Mondială și de Fondul Monetar Internațional a fost prezentat recent.

Analiza realizată de Banca Mondială reprezintă o analiză care are la bază Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta ar trebui să țină cont de politicile publice, dar și de obiectivul pe care România îl are.

„Și dacă ne dorim ca obiectiv de țară să creștem investițiile… Și atunci, o parte din aceste măsuri cu siguranță nu sunt acceptabile din punctul de vedere al strategiei pe termen lung pe care o avem”, a spus Florin Spătaru.

Principiul echității este unul dintre principiile promovate de multe ori. PSD l-a înaintat în încercarea de a diminua aceste decalaje.

„Dar, pe de altă parte, când vorbim de atragerea investițiilor, atunci haideți să ne uităm că prima măsură a adus o creștere a PIB-ului în România.

Reducerea impozitelor pentru IT, pentru agricultură, pentru construcții, a dus la atragerea de noi locuri de muncă și creșterea activității în această zonă”, a mai adăugat Florin Spătaru, potrivit Antena3.

Ce măsuri vor fi luate

eliminarea scutirilor de impozit pe venit pentru agricultură, IT-ști și construcții;

creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%;

creșterea impozitelor pe proprietate (casă, teren);

creșterea TVA în hoteluri, restaurante, mâncare la restaurant –  pe termen scurt;

creșterea TVA la alimente, produse farmaceutice, lemn de foc – termen lung;

creșterea impozitării microîntreprinderilor.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI