Persoanele care au long-Covid sunt expuse la rate mai mari ale mortalității și probleme cardiace

La trei ani după pandemie, exact când se credea că impactul Covid-19 se reduce, noi cercetări scot la lumină repercusiunile pe termen lung ale virusului. 

Cei care au contractat virusul în trecut pot prezenta un risc crescut de probleme cardiace și pulmonare și chiar s-a dublat riscul de deces, potrivit studiului publicat în JAMA Health Forum. 

Pe o perioadă de urmărire de 12 luni, studiul a analizat datele privind daunele de asigurări de la 13.435 de adulți cu infecție cu COVID-19 și 26.870 de persoane care nu au contractat virusul, ținând cont de orice condiții preexistente înainte de apariția virusului. 

Rezultatele au arătat că grupul de persoane infectate cu Long-Covid a avut o rată de mortalitate mai mare decât celelalte. Mai exact, 2,8% dintre persoanele cu COVID-19 au murit, comparativ cu 1,2% dintre cei care nu au contractat virusul. 

Studiul a identificat, de asemenea, oboseala , durerile de cap și tulburarea de deficit de atenție ca fiind cele mai frecvente simptome observate la persoanele cu COVID-19, scrie Euronews.ro.

„Cel mai important rezultat este că Long-Covid este o afecțiune de sănătate pe care trebuie să continuăm să o studiem și să o luăm în serios. Am fost deosebit de îngrijorați de riscurile crescute de mortalitate pentru persoanele cu COVID-19. 

Pe baza cercetărilor, persoanele diagnosticate cu long Covid au avut de două ori mai multe șanse de a avea nevoie de îngrijire pentru evenimente cardiovasculare și de 3,64 de ori mai multe șanse de a avea o embolie pulmonară. Acest studiu a constatat că acest virus ar putea avea efecte de lungă durată asupra calității viață”, a declarat Andrea DeVries, vicepreședintele Elevance Health și autorul principal al studiului, pentru Euronews Next . 

În timpul în care au fost efectuate cercetări și oamenii de știință au studiat consecințele Covid-19 de la începutul pandemiei, au fost raportate o gamă largă de simptome de durată, de la dureri de cap și probleme respiratorii până la căderea părului și chiar depresie. 

Unii bolnavi au raportat, de asemenea, că nu și-au recăpătat pe deplin simțul mirosului și al gustului. Rezultatele studiilor au subliniat și mai mult simptomele și au descoperit riscuri și mai periculoase pentru sănătate. De exemplu, o altă lucrare nouă sugerează că, de asemenea, contractarea virusului te face mai susceptibil la probleme intestinale. 

Acest studiu a comparat fișele medicale a peste 11,6 milioane de persoane care au contractat Covid-19 în ultimii trei ani și a 5,6 milioane de persoane care nu au contractat boala în aceeași perioadă. 

Studiul a constatat că virusul poate cauza probleme gastrointestinale pe termen lung, cum ar fi constipația și diareea. Ea a dezvăluit și alte simptome, inclusiv reflux acid, balonare și stomac deranjat. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI