Poliţist din Bucureşti, prins în flagrant când primea 10.000€ pentru două permise de conducere

Un poliţist din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la doi fraţi care încercau să obţină permise de conducere. 

Un polițist din Capitală a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi promis unei persoane, martor în cauză, că va interveni pentru obținerea în mod fraudulos a două permise de conducere. 

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui agent de poliție judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti – Secţia 21, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. 

Conform procurorilor, marți, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective. 

Miercuri, inculpatul ar fi primit de la persoana respectivă suma de 10.000 euro, reprezentând o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. 

Inculpatul urmează să fie prezentat joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea 
pentru 24 de ore, începând cu data de 15 martie 2023, a inculpatului POPESCU VICTOR-DANIEL, agent de poliție judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) – Secţia 21, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective. 

În contextul menționat mai sus, în data de 15 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Popescu Victor-Daniel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură 
penală. 

La data de 16 martie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DNA. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI