Coreea de Nord lansează două rachete balistice, potrivit Seulului

Coreea de Nord a lansat marţi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a declarat Seulul, a doua lansare a Pyongyangului în trei zile şi prima de când Coreea de Sud şi Statele Unite au început cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii cinci ani, transmite AFP. 

Washingtonul şi Seulul au intensificat cooperarea în domeniul apărării în faţa ameninţărilor militare şi nucleare din ce în ce mai mari din partea Nordului, care a efectuat o serie de teste de armament interzis din ce în ce mai provocatoare în ultimele luni. 

„Armata noastră a detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate spre Marea de Est din zona Jangyon, în provincia Hwanghae de Sud, între orele 0741 (2241 GMT) şi 0751”, a precizat Statul Major interarme într-un comunicat, referindu-se la corpul de apă cunoscut şi sub numele de Marea Japoniei. „Armata noastră a întărit supravegherea şi vigilenţa în vederea pregătirii pentru lansări suplimentare, menţinând în acelaşi timp o poziţie de pregătire completă prin cooperarea strânsă între Coreea de Sud şi Statele Unite”. 

Lansarea are loc la doar câteva zile după ce Pyongyang a lansat două „rachete de croazieră strategice” de pe un submarin, într-un aparent protest faţă de exerciţiile SUA-Coreea de Sud. cunoscute sub numele de Freedom Shield, exerciţiile au început luni şi se vor desfăşura timp de 10 zile. 

Într-o mişcare rară, armata de la Seul a dezvăluit luna aceasta că forţele speciale ale celor doi aliaţi organizează exerciţii militare denumite „Teak Knife” – care implică simularea unor lovituri de precizie asupra unor instalaţii cheie din Coreea de Nord – înainte de Freedom Shield. Exerciţiile Freedom Shield se concentrează pe „mediul de securitate în schimbare” din cauza agresiunii redobândite a Coreei de Nord, au declarat aliaţii. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI