Apare o nouă regulă în supermarket: Vânzătorii te vor scana şi îţi vor afla vârsta

Dacă în România introducerea caselor de tip self checkout a generat o amplă dezbatere, în Danemarca supermarketurile au trecut la un nou nivel.  Pentru a împiedica pe cei care nu au împlinit vârsta legală să cumpere alcool, centrele comerciale încep să introducă sisteme speciale pentru detectarea vârstei. 

Măsura vine după ce în Danemarca a fost generalizat sistemul caselor de cumpărături fără casieri.  Consumul de băuturi alcoolice în rândul minorilor e în creștere în Danemarca. De obicei, minorii aleg punctele de plată fără casier, pentru a putea achiziționa alcool. 

Pentru a evita cazurile în care minorii cumpără alcool și achită la punctele de plată, în supermarketurile Bilka din Danemarca a fost introdus un sistem digital care stabilește vârsta clientului, potrivit tvr.ro. 

Sistemul funcționează prin detectarea schimbărilor fizionomice datorate vârstei – de exemplu ridurile sau părul alb. 

Românii, revoltați după eliminarea caselor de marcat 

Un lanț de hipermarketuri din România a anunțat la începutul lunii februarie că reorganizează zona caselor de marcat, precum și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți, ca parte a proceselor de modernizare și digitalizare a companiei. 

Odată cu acest modificări, clienții vor aștepta mai puțin la casele de marcat, care vor rămâne deschise în permanență, potrivit informațiilor furnizate de Auchan. 

Casele de marcat vor fi înlăturate și înlocuite cu unele pe care clienții să le utilizeze, în timp ce casierii vor primi alte job-uri în cadrul companiei, acelea de consilieri, cu scopul de a sta mereu lângă clienți și de a-i ajuta atunci când întâmpină dificultăți, potrivit ziare.com. 

Anunțul în care sunt prezentate noile modificări a fost făcut pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii au început să comenteze pe seama acestui subiect, părerile fiind împărțite. 

Utilizatorii platformei Reedit au analizat aceste transformări din magazin, unii fiind de acord cu implementarea acestor sisteme, alții total nemulțumiți, potrivit sursei menționate mai sus. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI