Vești importante pentru Bucureșteni! Tarifele la parcare din București, modificate din martie 2023. Cum se achită

Începând de la 1 martie 2023 s-au impus noi reguli de tarifare a parcărilor din București. Astfel, pentru toate parcările care aparțin de domeniului public sau privat al Municipiului București se va aplica același tarif. 

La jumătatea lunii august 2022, Primăria Capitalei a decis să aplice noi tarife privind parcările din București. La acel moment, pentru fiecare zonă de parcare se percepea un tarif unic. 

Însă, după mai multe plângeri de la șoferi, în decembrie 2022, Primăria Municipiului București a anunțat că începând din martie 2023, tarifele la parcare se vor modifica. 

Tarifele la parcare în București au fost schimbate în martie 2023 

Începând cu 1 martie 2023, au intrat în vigoare noile tarife de parcare. Astfel, orice loc de parcare din București costă 5 lei pe oră, de luni până duminică, în intervalul orar 8.00-20.00.  

Pentru o parcare din centrul Capitalei, șoferii plătesc 5 lei pe oră, în loc de 10 lei pe oră, cum se hotărâse în august 2022. 

De asemenea, pentru acele zone din București unde parcarea costa 2,5 lei, prin noul regulament, tariful a crescut la 5 lei. 

Tariful de 5 lei pe oră se aplică de luni până duminică, în intervalul 8:00 – 20:00, se arată în regulamentul de parcare în București din anexa HCGMB 705/22.12.2022. 

De asemenea, în noul regulament este menționat și un abonament zilnic la prețul de 30 de lei și un abonament lunar la prețul de 500 de lei. 

Abonamentul este destinat, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. În baza abonamentului, șoferii pot utiliza locurile de parcare de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, fără să mai fie nevoie să rezerve sau să nominalizeze locul de parcare. 

Cât plătesc riveranii 

Pentru utilizarea locurilor de parcare, riveranii plătesc 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an. 

Cum se achită parcarea 

Șoferii au la dispoziție trei modalități pentru a achita tarifele pentru parcare: 

►Tichete preplătite; 

►Tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru); 

► SMS; 

► Online, utilizând platformele/aplicațiile electronice specifice; 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI