Schimbare radicală pe scena politică! PSD vrea comasarea alegerilor de anul viitor

Mutare de ultimă oră în coaliţia de guvernare. Au loc negocieri intense pentru comasarea alegerilor de anul viitor. Ideea a două rânduri de alegeri a redevenit de actualitate în coalitie, în contextul în care sondajele de opinie din ultima perioadă pare să nu-i avantajeze nici pe liberali si nici pe social democraţi. 

Atât PSD, cât şi PNL, sunt într-o uşoară scădere în ultimele sondaje de opinie, iar acest lucru a devenit un motiv de îngrijorare pentru conducerile celor două partide. 

Astfel, ideea comasării alegerilor a fost reluată. 

Sunt două scenarii vehiculate, iar primul este cel mai convenabil, respectiv comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare, în timp ce al doilea scenariu se referă la comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale, scrie Antena 3. 

În momentul de faţă ştim că alegerile europarlamentare sunt programate în luna iunie, alegerile locale în septembrie, iar cele parlamentare şi prezidenţiale în noiembrie. 

Motivul dorinţei partidelor de a comasa alegerile este reprezentat de faptul că primarii vor fi interesaţi să tragă pentru partid în alegerile locale, dar mai puţin în alegerile parlamentare, astfel că dacă cele două campanii electorale se suprapun atunci primarii vor fi motivaţi să lupte pentru ambele alegeri. 

Conducerile partidelor spun că au găsit şi o soluţie ca suprapunerea alegerilor să nu fie neconstituţională. Cea mai uşoară formulă ar fi comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI