Sarmale stricate puse la vânzare într-un supermarket din Satu Mare. Ce amendă au dat autoritățile

Peste 100 de kilograme de sarmale stricate au fost descoperite într-un supermarket din Satu Mare.

Societatea a fost amendată cu 20.000 de lei, informează, luni, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

Acţiunea de control a fost făcută ca urmare a unei sesizări din partea unui consumator privind comercializarea unor sarmale care conţineau carne de porc alterată, la raionul Gastro al supermarketului.

„În urma acţiunii de verificare, comisarii CJPC Satu Mare au constatat veridicitatea aspectelor cuprinse în sesizare, drept care operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a peste 120 kg sarmale, oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, până la remedierea deficienţelor constatate”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Comisarii CJCP arată că produsul „sarmale cu carne de porc” avea gust şi miros neconform de carne alterată, s-a folosit un echipament pentru prepararea cărnii neigienizat, cu urme de grăsime arsă.

S-a constatat existenţa unor zone cu vopsea exfoliate, în zona rotisorului, necompletarea la zi a graficului de monitorizare a schimbului de ulei de prăjire la friteuze şi nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor culinare expuse la comercializare la masa caldă. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI