Moscova se reorientează. Putin a afirmat că Rusia încearcă să pună capăt „ostilităților” din Donbas

Miercuri, în timpul unui discurs susținut la Sankt Petersburg în fața veteranilor ruși din cel de-al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin a anunțat că un nou obiectiv pentru „operațiunea militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei este „oprirea ostilităților din Donbas”. 

Armata lui Putin se reorientează 

Liderul de la Moscova a făcut această declarație în timpul unei vizite pentru comemorarea a 80 de ani de la spargerea asediului armatei Germaniei Naziste asupra Leningradului, numele din perioada sovietică pentru orașul-port de la Marea Baltică. Putin a afirmat că Rusia încearcă să pună capăt „ostilităților” din Donbas care au continuat neîntrerupt din 2014. 

Zelenski i-a retras cetățenia ucraineană oligarhului Viktor Medvedciuk. Cumătrul lui Putin a ales „să slujească ucigașilor” 

„De fapt, ostilitățile la scară largă în Donbas nu s-au oprit din 2014, cu utilizarea de echipamente grele, artilerie, tancuri și avioane. Tot ceea ce facem astăzi, inclusiv într-o operațiune militară specială, este o încercare de a opri acest lucru. 

Acesta este sensul operațiunii noastre. Să ne protejăm poporul care trăiește acolo, în aceste teritorii.  Nu este prima dată când ni se întâmplă acest lucru. Cu toate acestea, am făcut tot posibilul pentru a rezolva această situație prin mijloace pașnice. Acum a devenit evident că acest lucru este, prin definiție, imposibil”, a precizat Vladimir Putin, citat de digi24. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI