Va începe un nou război în lume? Anunț îngrijorător din SUA

Fostul consilier pe probleme de securitate națională din timpul administrației Trump, Herbert Raymond McMaster, a declarat că „Xi Jinping pregătește poporul chinez pentru război” și că va face eforturi tot mai mari pentru a restaura gloria Chinei. 

Tensiunile din Pacific nu sunt ceva nou pe agenda internațională, iar relația complicată China – Taiwan se află de mult în capul listei, după ce 2022 a fost anul afirmării tot mai agresive a puterii Beijingului, scrie Radio Europa Liberă.

McMaster a făcut declarațiile cu privire la obiectivele Chinei în timpul emisiunii „Face The Nation”, de la postul american CBS.

El a avertizat că Xi Jinping vorbește serios când vine vorba de obiectivele Chinei și că SUA ar trebui să fie atente să nu cadă „în aceleași capcane” ca în cazul lui Vladimir Putin, față de care SUA au afirmat un optimism nejustificat.

Fostul consilier este adeptul unei politici mai directe și mai dure.

SUA și aliații săi, spune el, ar trebui se concentreze de la bun început pe îmbunătățirea capacităților defensive, în loc să mizeze pe faptul că statul chinez poate fi descurajat prin demersuri diplomatice ca să nu invadeze Taiwanul, așa cum au acționat SUA față de Rusia, înainte ca Putin să invadeze Ucraina în februarie anul trecut

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI