Ministrul Muncii, Marius Budăi, în Parlament, despre proiectul de reglementare a pensiilor speciale: Concluziile finale vor fi trase în maximum două zile

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, despre proiectul privind pensiile speciale, jalon în PNRR, că în baza raportului elaborat de Banca Mondială se lucrează acum la întocmirea proiectului, care în curând va fi trimis spre Guvern spre aprobare, către CSM, spre avizare şi va fi înaintat Comisiei Europene şi depus la Parlament pentru dezbatere. El a dat asigurări că draftul de proiect care este pe final îndeplineşte toate criteriile din PNRR.

Ministrul Muncii a declarat în plen că le mulţumeşte celor de la USR pentru invitaţie, deşi a fost politizată. El a precizat că vrea să spună câteva adevăruri despre PNRR şi a arătat că de la preluarea mandatului şi-a prous să implementeze PNRR în deplină transparenţă, astfel că a fornat un grup interministerial la nivelul Guvernului.

”Cele şase legi trecute în PNRR nu sunt nici gestionate nici implementate de ministerul Muncii”, a spus Budăi, afirmând că Banca Mondială, consultantul ministerului, a trimis reprezentanţi care au avut discuţii cu patronatele şi sindicatele, lucru pe care cei de la USR nu l-au făcut dar şi cu reprezentanţi ai beneficiarilor de pensii de serviciu şi militare, pentru că acesta este termenul legal şi nu pensii speciale, cum au scris cei de la USR într-un document oficial”.

Budăi a arătat că toate instituţiile interesate au trimis Guvernului punctele de vedere, având loc şi întâlniri între reprezaentanţii Minsterului Muncii, Casa de Pensii, Banca Mondială, Ministerul Investiţii şi Proiectelor Europene şi serviciile Comisiei Europene.

Ministrul Muncii a mai declarat că în baza raportului elaborat de Banca Mondială se lucrează acum la întocmirea proiectului, care în curând va fi trimis spre Guvern spre aprobare, către CSM, spre avizare şi va fi înaintat Comisiei Europene şi depus la Parlament pentru dezbatere. ”Concluziile finale vor fi trase în maximum două zile iar draftul de proiect care este pe final vă asigur că îndeplineşte toate criteriile din PNRR”, a spus ministrul.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI