Banca Centrală din Rusia susține că redresarea economiei ruse va dura mai mult decât se aștepta anterior

Redresarea economiei ruse va dura mai mult decât se preconiza anterior. Acest lucru se precizează în raportul Băncii Rusiei privind politica monetară, publicat marți, informează agenția de presă rusă TASS. 

„Scăderea PIB-ului în 2022 va fi mai mică, dar recuperarea va dura mai mult decât se aștepta anterior”, scriu autorii raportului. Banca Centrală a Rusiei a reamintit că anterior autoritatea de reglementare a îmbunătățit prognoza pentru PIB pentru 2022. 

Reducerea va fi de 3-3,5% față de 4-6% așteptată anterior. „În același timp, șocurile de ofertă vor fi probabil mai extinse în timp”, notează raportul, conform TASS. 

Potrivit prognozei autorității de reglementare, în 2023 economia Rusiei se va contracta cu 1-4%, în timp ce în trimestrul IV va fi o ușoară creștere, până la 1,5% în termeni anuali (creștere anticipată anterior de 1-2,5%). 

În 2024, creșterea de redresare a economiei va continua, creșterea în trimestrul IV va fi de 0,5-1,5% în termeni anuali. În 2025, rata de creștere economică se va stabiliza în intervalul 1,5-2,5%. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI