Anunț de ultimă oră! Klaus Iohannis a semnat: Cine va primi 1.000 de lei

Klaus Iohannis a semnat decretul care prevede majorarea cuantumului primei de activare acordată șomerilor. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 24 octombrie, un decret care vizează foarte mulți români. Așadar, șeful statului a decis promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă, transmite Administrația Prezidențială într-o informare recentă. 

În acest context, actul normativ prevede mărirea cuantumului primei de activare, de la 500 de lei la 1.000. 

lei, acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni, după cum prevede noua lege. 

Practic, actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea unor acte normative, urmărindu-se astfel: 

majorarea cuantumului primei de activare, de la 500 de lei la 1.000 lei, acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni; 

majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru încadrarea în muncă a persoanelor considerate ca făcând parte din grupurile vulnerabile pe piața muncii; 

angajatorii care încheie un contract de ucenicie, în condițiile legii, să beneficieze, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună; – angajatorii care încheie un contract de stagiu, în condițiile legii, să beneficieze, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună. 

Măsurile au fost luate pentru sprijinirea integrării pe piața muncii pentru categoriile vulnerabile, printre care tineri, șomeri și persoane inactive. Angajatorii sunt încurajați să aducă astfel de persoane în cadrul firmelor, pentru că statul le va acorda acestor angajatori câte 2.250 de lei lunar, timp de 12 luni, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI