Nicolae Ciucă: „Ne-am oferit disponibilitatea ca Olanda să verifice dacă suntem pregătiți pentru Schengen”

Premierul Nicolae Ciucă spune că România și-a oferit disponibilitatea ca reprezentanții Olandei să vină să verifice dacă țara noastră îndeplinește condițiile pentru accederea în spațiul Schengen. 

Premierul Nicolae Ciucă spune că România a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerințele tehnice pentru accederea în spațiul Schengen. 

El spune că acest lucru s-a dovedit și prin rezultatele verificărilor făcute de către comisia nominalizată în acest sens. 

„Noi ne-am oferit disponibilitatea, inclusiv în relația bilaterală cu Olanda, astfel încât acolo unde consideră că sunt probleme și doresc să vină să verifice la fața locului, suntem în măsură să acceptăm această colaborare bilaterală, astfel ca dumnealor să poată să verifice și să vadă că suntem pregătiți pentru accederea la spațiul Schengen”, a spus joi premierul Nicolae Ciucă. 

„Sigur, și celelalte aspecte care sunt cuprinse, și anume respectarea tuturor condițiilor legate de ceea ce înseamnă aspectele de stat de drept, aspectele legate de corupție, de crimă organizată. Vă pot spune că pe stat de drept am făcut în așa fel încât la nivelul Guvernului și la nivelul coaliției să luăm măsurile care se impun în directă colaborare cu reprezentanții Comisiei, să avem un pachet de legi ale justiției, care într-adevăr să fie în deplină aliniere cu justiția din UE și să ducă la acel proces de modernizare a justiției din România, iar pe partea de crimă organizată avem instituțiile statului care sunt foarte bine consolidate și sunt convins că își fac datoria”, a adăugat șeful Guvernului. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI