Care sunt cei mai mari dușmani ai creierului. Iată cele mai bune remedii pentru sănătatea mintală

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care sunt cei mai mari dușmani ai creierului şi ce putem face pentru a ne menține creierul sănătos şi performant. 

„Creierul are 5 dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul pentru că strânge vasele şi drogurile, astea din urmă mă îngrozesc. 

Sănătatea mintala o menținem cu gândurile bune, optimismul, zâmbetul, activitatea benefică pozitivă, cititul, scrisul şi exercițiul fizic. 

Pe lângă acestea mai este memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare. Acum am luat cartea. Acum am dus cheile la maşină.  

Deci am spus cuvântul, ai făcut gestul, ai memorat.  Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu”, a mai explicat profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea, în emisiunea Marius Tucă Show.  

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre emoțiile care blochează creierul: „Faceți asta când cineva vă aruncă o vorbă urâtă” 

Putem să fugim de orice, însă niciodată nu putem să fugim de gândurile noastre şi emoțiile pe care ele le pot genera. 

Emoțiile sunt forma prin care psihicul nostru ne trimite mesaje. Este firesc să simțim tristețe, bucurie, frică, entuziasm, anxietate, încântare, furie, ușurare, iar gestionarea acestor stări devine cea mai importantă abilitate pe care un om o poate dezvolta. 

Pentru că noi suntem mai mult decât emoțiile noastre, iar atunci când le recunoaștem le putem gestiona mai bine. 

În acest context, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea vine cu un sfat prețios. 

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru că acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. 

Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews. 

Elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din corp 

”Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: ”mă mișc, deci exist”. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog.  

Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă.  

Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă”, a explicat medicul Vlad Ciurea, la Antena 3.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI