Un fost antrenor al Braziliei a fost condamnat la 109 ani de închisoare pentru că a violat sportivi

Fernando de Carvalho Lopes, fost antrenor al echipei masculine de gimnastică a Braziliei, a fost condamnat la 109 ani şi opt luni de închisoare pentru că a violat patru sportivi, informează AFP, citând presa braziliană.

Potrivit Globo Esporte, antrenorul a fost condamnat în primă instanţă de un tribunal din Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paulo.

Fernando de Carvalho Lopes, care ar urma să depună apel, considerându-se nevinovat, ar fi violat patru sportivi, dintre care unul avea 13 ani în momentul faptelor. Globo Esporte nu precizează ce vârstă aveau ceilalţi sportivi atunci când au fost abuzaţi.

Antrenorul este vizat şi de alte plângeri: în urmă cu patru ani, 40 de sportivi au afirmat la o televiziune că au fost victimele unor abuzuri morale, fizice sau sexuale din partea bărbatului. Faptele ar data din perioada 1999-2016, când Fernando de Carvalho Lopes se afla la clubul MESC din Sao Bernardo do Campo.

Lopes a pregătit tineri gimnaşti timp de 20 de ani.

În 2016, el a fost exclus din staful echipei naţionale, la o lună după Jocurile Olimpice de la Rio, după o plângere depusă de părinţii unui gimnast.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI