Alexandru Rafila, anunţ oficial pentru elevi: „Masca va fi recomandată, nu va fi impusă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri seară, că în viitorul an şcolar „masca va fi recomandată, nu va fi impusă”. Potrivit ministrului, în noul an şcolar nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. 

Alexandru Rafila recomandă totuşi ca cei care merg la şcoală cu mijloacele de transport în comun să poarte mască sanitară. 

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară. 

Alexandru Rafila a precizat că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. 

Deși nu mai este așteptat un val pandemic similar ca și gravitate cu cele anterioar, Alexandru Rafila nu a exclus din calcul apariția unor noi cazuri de Covid-19, însă acesta a clarficiat situația și în cazul acestuia. 

Astfel, dacă un elev se va infeta cu noul coronavirus, acesta va sta acasă pentru cinci zile. 

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, potrivit Antena3.ro. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI