Vasile Dîncu despre posibila sa remaniere: ”Sunt pure invenții”

Aflat la festivitățile dedicate Zilei Marinei Naționale la Constanța, Vasile Dîncu a declarat astăzi că discuțiile despre posibila sa remaniere ”sunt pure invenții”. 

În urma discursului dedicat Zilei Marinei Naționale, ministrul Apărării a fost întrebat dacă zvonurile referitoare la posibila sa remaniere sunt adevărate. El a negat orice disensiune în coaliție legată de mandatul său de ministru:

„N-a fost nicio discuție niciodată. A fost vorba de surse. Dacă mergeți în continuare pe surse neidentificate, răspundeți-vă singuri” a clarificat Dîncu. 

Acesta a adresat câteva cuvinte de încurajare și marinarilor cărora le-a promis echipamente militare noi: 

„Conflictul din Ucraina ne arată, în fiecare zi, ce importanţă are pentru România, o ţară riverană Mării Negre, capacitatea de a-şi proteja apele teritoriale şi zona economică exclusivă. Forţele Navale sunt vârful nostru de lance în acest spaţiu şi vreau să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră pentru profesionalismul şi dedicarea de care daţi dovadă în fiecare zi, cu fiecare misiune îndeplinită la standarde excelente. Vă asigur că la nivelul echipei pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naţionale cunoaştem în detaliu situaţia înzestrării Forţelor Navale şi înţelegem urgenţa cu care trebuie implementate programele esenţiale de achiziţii care să vă ofere instrumentele moderne, eficiente şi interoperabile cu care să vă puteţi îndeplini misiunile încredinţate. Vorbim aici despre sistemele de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă (SIML), program aflat în derulare, de corvetele multifuncţionale, a căror procedură de achiziţie sperăm să o finalizăm în cel mai scurt timp, dar şi de alte proiecte care vizează modernizarea capacităţilor şi infrastructurii şi asigurarea unei dotări corespunzătoare forţelor noastre navale, la nivelul provocărilor de securitate actuale şi viitoare. Ridicarea nivelului de alocare pentru bugetul apărării de către Guvernul României de la 2 la 2.5% din PIB ne va permite alocarea unor resurse suplimentare pentru înzestrarea cu echipamente noi şi accelerarea ritmului achiziţiilor. Îmi exprim convingerea că, începând chiar de anul viitor, Ziua Marinei Române va găsi Forţele Navale mai bine echipate şi pregătite decât în acest an, iar în fiecare an care va trece vom putea adăuga noi şi noi realizări”, a declarat ministrul Vasile Dîncu. 

Declarația lui Dîncu vine în urma declarației președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de săptămâna trecută, care la rândul său a pus scandalul remanierii pe seama unor zvonuri neverificate. 

În acest caz se prea poate ca numele lui Dîncu să fi fost aruncat în presă pe surse, numai ca monedă de schimb pentru partenerii de coaliție, ca aceștia să nu solicite remanierea lui Virgil Popescu. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI