Fost primar din Botoșani, condamnat la închisoare după ce a ucis un om la vânătoare

Fostul primar al oraşului Darabani Liviu Hrimiuc a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Darabani, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro. Sentinţa nu este definitivă.

Liviu Hrimiuc, edil al oraşului Darabani între 2016- 2020, a fost condamnat după ce în 2017 ar fi împuşcat mortal, involuntar, un bărbat de 47 de ani, împreună cu care se afla la o vânătoare de mistreţi.

„În baza art. 192 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea disp. art. 396 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul H. L., fiul -pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 Cod penal, la pedeapsa de 2 ani închisoare. În temeiul art. 91 şi art. 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei din Darabani.

Victima lui Liviu Hrimiuc este un fost consilier judeţean.

În 2019, fostul primar din Darabani a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani au atacat soluţia, iar Curtea de Apel Suceava a dispus rejudecarea cauzei.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI