Un deţinut cu afecţiuni psihice a dat foc celulei în care era închis

Un tânăr de 28 de ani, deţinut în Penitenciarul Oradea, cunoscut cu afecţiuni psihice, a dat foc miercuri celulei în care era închis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Adina Bîrda, bărbatul este condamnat pentru omor la o pedeapsă de 30 de ani, el fiind încarcerat la Oradea din anul 2017. În urma incendiului provocat, acesta a fost transportat la spital, în stare conştientă, dar cu multiple arsuri.  

Trei dintre gardienii care au intervenit să stingă focul au fost şi ei transportaţi la spital pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare, din motive de siguranţă şi s-au întors în unitate. 

„În jurul orei 14:00, un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Oradea, cunoscut cu afecţiuni psihice, repartizat în regim de maximă siguranţă, a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deţinut. În timp ce deţinutul cu care era custodiat participa la o activitate psihologică, deţinutul a incendiat camera de deţinere cu saltelele aflate în dotarea încăperii”, a declarat, în comunicat, Adina Bîrda. 

Incendiul a fost lichidat imediat de către personalul Penitenciarului Oradea şi a fost solicitat, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj de terapie intensivă SMURD Oradea. 

Deţinutul care a provocat incendiul, după acordarea primului ajutor de către personalul medical de specialitate din Penitenciarul Oradea, a fost transportat, în stare conştientă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta a suferit arsuri grave şi este în stare critică, având afectată peste 40% din suprafaţa corporală de arsuri. Medicii îi acordă tratamentul necesar şi vor încerca să îl transfere la un centru pentru arşi. 

La nivelul Penitenciarului Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI