Accident grav în Bulgaria! Un autocar românesc a fost zdrobit. Patru români au murit

Patru cetățeni români au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar, care venea din Turcia, lângă Veliko Târnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. 

Accidentul în care a fost implicat autocarul înmatriculat în România s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Târnovo), potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), citat de Digi24. 

Potrivit presei bulgare, autocarul a ratat virajul în apropiere de satul Kutsina și a lovit o mașină înmatriculată în Veliko Târnovo, oprită la unul dintre turnicheți. Autocarul s-a lovit apoi de partea dreaptă și de un copac de pe marginea drumului. 

Autocarul era condus de un cetățean de origine turcă, care a ieșit negativ la testul pentru consum de alcool. El a intrat pe teritoriul bulgar în jurul orei 22 noaptea trecută, cu oamenii care se întorceau dintr-o călătorie la Istanbul, potrivit Sozmedia. 

În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați. Din primele date reiese că, dintre cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. 

„La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români”, transmite DSU. 

În prezent, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară, arată sursa citată. 

O anchetă a fost lansată în acest caz sub supravegherea Parchetului Regional din Veliko Târnovo, iar motivele accidentului nu au fost încă clarificate. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI