Ludovic Orban vrea să dea în judecată Guvernul să-l oblige să organizeze alegeri locale unde s-a vacantat funcţia de primar

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban a anunţat vineri că intenționează să dea în judecată Executivul pentru a-l obliga să respecte legea şi să organizeze alegeri locale. Orban susține că este vorba despre 40 de localităţi unde s-a vacantat funcţia de primar sau a fost dizolvat consiliul local.

 „Deşi guvernul a primit încă de anul trecut adrese oficiale de la AEP prin care a fost informat de faptul că multe localităţi au rămas fără primar, acesta a refuzat să emită hotărârile de guvern pentru organizarea alegerilor. Nu există atentat mai grav la adresa democraţiei decât refuzul de a organiza alegeri. Singura sursă de legitimitate pentru aleşi este votul acordat de cetăţeni. Cine nesocoteşte dreptul de vot al oamenilor este un duşman al democraţiei”, scrie Ludovic Orban, pe Facebook.

Orban mai spune că a înregistrat la Guvern plângerea prealabilă, după care, dacă Executivul nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor locale, atunci fostul premier se va adresa instanţei de contencios administrativ.

„Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou, spune un proverb românesc. Cine nu face alegeri locale astăzi, mâine nu va face nici alegeri parlamentare sau prezidenţiale. Devine tot mai evident că actuala putere se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice. Nu putem sta cu mâinile în sân şi să contemplăm pasivi derapajele tot mai grave ale PSDNL faţă de normele şi principiile democratice. Avem datoria să ne batem pentru drepturile noastre, să folosim toate mijloacele legale şi constituţionale pentru a îi determina să revină în cadrul democratic”, a conchis Ludovic Orban.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI