Fost poliţist de la Corpul de control al MAI, reţinut. Ce faptă a comis

Un fost poliţist angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce i-ar fi cerut în mod repetat bani unei persoane susţinând că poate interveni pentru rezolvarea situaţiei juridice a acesteia. El a fost prins în flagrant când primea 15.000 de lei de la acea persoană. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a inculpatului Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, pentru trafic de influenţă. 

„În calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane”, arată DNA, joi, într-un comunicat de presă. 

Miercuri, inculpatul a fi primit de la acea persoană suma de 15.000 de lei, pentru scopul menţionat, fiind prins în flagrant. 

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Joi, el va fi prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşticu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI