Razie la UNTOLD: Doi cetăţeni polonezi, prinşi cu substanţe interzise

Doi cetăţeni polonezi care au intrat în ţară pe la punctul de frontieră Petea din judeţul Satu Mare pentru a participa la festivalul Untold, la Cluj-Napoca, au fost prinşi cu substanţe interzise ascunse în bagaje. În această perioadă, la acţiunile poliţiştilor de frontieră participă şi câini specializaţi în detectarea substanţelor psihoactive.

Poliţiştii de frontieră din judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, împreună cu poliţişti de la structurile de prevenire ale IPJ şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară, în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, acţiuni de informare legate de riscurile privind traficul şi consumul de droguri, în contextul desfăşurării, la Cluj-Napoca, a festivalului Untold.

La acţiuni participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră, formate din poliţişti de frontieră şi câini de serviciu specializaţi în detectarea substanţelor psihoactive. Astfel, începând de astăzi Dit, Neva şi Cima se află în misiune la PTF Borş, PTF Nădlac II, respectiv PTF Petea.

De asemenea, cu ajutorul codului QR pus la dispoziţie de specialiştii antidrog, persoanele care au intrat în ţară au putut accesa site-ul www.infodrog.ro, care conţine informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor care trebuie acordate în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri.

„Rezultatele nu s-au lasat aşteptate, iar în cursul zilei de azi, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, doi cetăţeni polonezi au fost depistaţi de poliţiştii de frontiera împreună cu lucrători SCCO Satu Mare, având asupra lor, ascunse în bagajele personale, substanţe interzise”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Este vorba despre doi cetăţeni polonezi în vârstă de 27 şi 28 de ani, selectaţi în vederea efectuării unui control amănunţit, în baza analizei de risc.

„Astfel, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj”, a arătat sursa citată.

Întrucât substanţele active din produsele descoperite se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, a fost deschis un dosar penal pentru trafic ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

„Totodată, în punctele de trecere, poliţiştii de frontieră iau măsuri graduale şi punctuale, cu operativitate, ca timpul de aşteptare să fie cât mai scurt, efectuând controlul de frontieră corespunzător cetăţenilor români, UE sau non-UE care intră în ţară în această perioadă de timp. De asemenea, şi pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor, vor veni în sprijin doi “colegi canini” de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializaţi în controlul antidrog. Cu toţii vor acţiona alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea participării în siguranţă la festivalul de muzica UNTOLD”, a menţionat Poliţai de Frontieră.

Potrivit sursei citate, introducerea sau scoaterea din ţară de substanţe psihoactive în/din România reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legii.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI