Fosta jurnalistă rusă Marina Ovsiannikova, găsită vinovată de discreditarea forţelor ruse

Fosta jurnalistă de televiziune rusă Marina Ovsiannikova a fost găsită vinovată, joi, de discreditarea forţelor armate ruse prin postările sale pe reţelele sociale care condamnau acţiunile Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

Ovsiannikova a primit o amendă de 50.000 de ruble (820 de dolari), după ce a fost găsită vinovată de discreditarea forţelor armate ale Rusiei în mesaje din social media prin care a condamnat acţiunile Rusiei în Ucraina.

Fosta jurnalistă a descris procedura ca fiind ”absurdă”.

La începutul lunii iulie, Ovsiannikova a publicat materiale online cu ea în timp ce organiza un protest faţă de război pe un terasament vizavi de Kremlin.

În videoclipul şi fotografia pe care le-a distribuit pe canalul ei de Telegram, femeia ţinea un afiş pe care scria: ”Putin este un criminal, soldaţii lui sunt fascişti. 352 de copii au murit. Câţi copii mai trebuie să moară înainte să te opreşti?”

Marina Ovsiannikova, o fostă jurnalistă a televiziunii ruse de stat ”Channel One”, a ajuns în atenţia internaţională în luna martie după ce a afişat o pancartă pe care scria ”Opriţi Războiul”, în timpul unei emisiuni de ştiri de noapte difuzate în direct.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI