Anunț de ultimă oră! Joe Biden ar putea să declare urgența climatică

Președintele Joe Biden ia în considerare anunțarea urgenței climatice, a declarat reprezentantul american pentru climă, John Kerry, scrie BBC.

Decizia i-ar conferi puteri suplimentare pentru a-și promova agenda legată de energia regenerabilă, care a fost blocată de lipsa de sprijin din Congres.

Nimeni nu a fost mai angajat decât președintele Biden în înlocuirea energiei pe bază de carbon, a spus Kerry. El a adăugat că deciziile recente ale Curții Supreme care restricționează politicile guvernamentale de mediu nu au ajutat.

Schimbările climatice cresc riscul de vreme caldă și uscată, care favorizează incendiile de vegetație. Planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile.

Zeci de milioane de oameni din SUA au fost vizați de avertismentele de caniculă din ultima săptămână.

Miercuri, președintele american Joe Biden  a anunțat investiții de 2.3 miliarde de dolari în infrastructura necesară pentru a face față schimbărilor climatice. Sumele vor putea fi accesate pentru sistemele de aer condiționat dar și alte tehnologii ecologice.

Totuși, liderul de la Casa Albă nu a declarat atunci o urgență climatică, ceea ce ar fi necesitat intervenții directe masive, în ciuda presiunii crescute din partea colegilor democrați și a grupurilor ecologiste.

Lumea înțelege că energia verde a redus inflația, a redus costurile cu energia, a creat locuri de muncă și a adus îmbunătățiri în sănătate și securitate, a spus Kerry. El a adăugat că Joe Biden este pregătit să folosească „toate instrumentele disponibile” pentru a combate schimbările climatice.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI