Şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, cercetat după scandalul produs la înmormântarea unei adolescente, când cinci poliţişti au fost agresaţi

Şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi 2 poliţişti cu funcţii de execuţie sunt cercetaţi, după ce cinci poliţişti au fost agresaţi în timpul scandalului produs la înmormântarea unei adolescente decedate în urma unui accident rutier. Poliţiştii au interzis accesul cortegiului funerar pe strada pe care locuieşte şoferul care a ucis-o pe copilă. 

”Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. şi I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare şi conducere a misiunii. Din cadrul I.G.P.R., la Târgovişte, s-au deplasat specialişti ai Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică.În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliţiei Municipiului Târgovişte. Având în vedere cele constatate, şeful Poliţiei Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanşarea cercetării prealabile, faţă de şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi 2 poliţişti, cu funcţii de execuţie”, transmite IGPR. 

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanşarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale şi folosirea armamentului din dotare. 

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfăşoară cercetări. 

”Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmboviţa, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unităţii, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informaţional şi intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoaşterii în dinamică a situaţiei operative şi a anticipării şi prevenirii unor astfel de situaţii, pe viitor”, mai transmite IGPR. 

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani au fost reţinuţi în urma scandalului produs la înmormântarea unei fete de 13 ani care a decedat în urma unui accident rutier. Cei trei sunt cercetaţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au agresat cinci poliţişti care nu au permis cortegiului funerar să intre pe strada unde locuieşte şoferul aflat la volanul maşinii care l-a accidentat pe copil.   

Accidentul a avut loc în seara zilei de 7 iulie, în Târgovişte, când un şofer în vârstă de 22 de ani a lovit mortal o fată de 13 ani care traversa strada pe trecerea pentru pietoni.  

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI