Nicolae Ciucă, anunț despre rata de absorbţie a fondurilor europene. Premeirul atrage atenţia asupra îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor din PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa Executivului, despre rata de absorbţie a fondurilor europene, că în primele şase luni avem o rată de creştere de 7%. Şeful Executivului a atras atenţia asupra îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor din PNRR, pentru a putea accesa fondurile europene din acest program.

”Avem pe ordinea de zi o Ordonanţă care este foarte importantă pentru proiectele pe care le derulăm cu finaţare europeană, privind măsurile pe proiectele privind infrastructura de apă şi apă uzată, discutăm de o finanţare europeană de 2,2 miliarde de euro şi modificarea unor acte normative privind ajustarea preţurilor în desfăşurarea programelor de infrastructură, aici avem în vedere o sumă de 1,5 miliarde de euro, deci în total 3,7 miliarde de euro”, a afirmat Ciucă.

Premierul a precizat că, prin aceste demersuri, Guvernl continuă consollidarea angajamentului privind creşterea procentului de absorbţie a fondurilor europene.

Nicolae Ciucă a arătat: ”În primele şase luni avem o rată de creştere de 7% şi, prin măsurile pe care vom lua în continuare, ne asigurăm că această ratăde absorbţie va creşte”. 

Şeful Executivului a adăugat că atrage atenţia asupra îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor din PNRR, pentru a putea accesa fondurlle europene din acest planb de redresare.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI