Autoritățile egiptene ar fi încercat să mușamalizeze cazul româncei ucisă de rechin | Acuzații grave: Ne-au spus că e motorină în apă

Acuzații grave în cazul româncei care a fost ucisă de rechin în Egipt. Turiștii care s-au întors aseară din stațiunea Hurgada, chiar cu avionul în care trebuia să se afle și femeia de 44 de ani, spun că autoritățile egiptene au tratat problema ca și cum ar fi fost una banală.

Oamenii se plâng că ar fi fost mințiți în legătură cu motivul pentru care plajele au fost închise. Și asta, în condițiile în care un copil ar fi spus salvamarului că a văzut un rechin în apă, chiar înainte de atacuri, însă nimeni nu l-a crezut.

Acasă, în România, părinții îndurerați așteaptă să afle când va fi adus în țară trupul fiicei lor. Femeia era din Suceava și lucra ca funcționar la ANAF. Iubea scufundările și se dusese pentru a treia oară în vacanță la Marea Roșie.

Autoritățile egiptene ar fi încercat să mușamalizeze tragedia

Oamenii care s-au întors în România cu avionul în care trebuia să se afle și românca ucisă de rechin lansează acuzații grave. Unii dintre ei spun că autoritățile egiptene au încercat să mușamalizeze tragedia.

”Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta”, spune un turist.

”Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apa, au spus ca e motorina, ulei în apă”, spune și o doamnă. 

”Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat in Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”, susține un alt turist. 

”N-am mai intrat la plajă! Nu ne-am speriat, a fost tragic dar nu a fost în zona noastră!”

”Chiar în ziua în care s-a întâmplat mersesem cu barca în larg, dar n-am văzut, erau acolo mai mulți români care au văzut, noi nu!”, mai spun oamenii. 

O fetiță a anunțat prezența unui rechin, însă salvamarii au râs de ea

O fetiță ar fi anunțat chiar înainte de atac prezența unui rechin în zonă însă salvamarii ar fi râs de situație, crezând că în apă se află un delfin.

”Au vorbit toți în resort și au spus că a fost o fetiță care a spus că e un rechin, însă toți au luat-o în râs și au spus că e delfin”, povestește un bărbat.

Românca de 44 de ani, pe numele ei Roxana Donisan a plecat cu o ofertă last minute în Egipt pentru două săptămâni. Apropiații știau de pasiunea ei pentru călătorii și scufundări. Chiar şi pe birou avea un afiș cu adâncurile Mării Roșii.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI