Rabla pentru Electrocasnice 2022: Când începe prima etapă a programului

Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, 24 iunie, de la ora 10:00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2022, pentru selectarea voucherelor pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare, a anunțat miercuri Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Bugetul primei etape este de 25 de milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Noi reguli pentru rabla pentru electrocasnice 2022

Programul pentru electrocasnice 2022 are condiții mai stricte pentru persoanele care nu utilizează voucherele rezervate. Acestea nu vor mai putea aplica în cadrul programului pentru același echipament în cursul acestui an.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii pe site-ul AFM.

Valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

De asemenea, în programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 televizoarele au fost eliminate din categoria echipamentelor eligibile.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI