Irina Begu s-a retras din echipa de FedCup a României

Irina Begu, locul 44 WTA, şi-a anunţat duminică retragerea din echipa de Billie Jean King Cup (fostă FedCup) a României.

Ajunsă la 31 de ani, Irina a afirmat că problemele de sănătate și-au spus cuvântul și că trebuie să își aleagă cu atenție turneele la care va concura în continuare.

„Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (n.r. Billie Jean King Cup). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial. O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Îmi plac copiii, încerc să fiu în preajma lor.

Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (n.r. Horia Tecău). Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa. (n.r. Motivul retragerii) Am înaintat în carieră, trebuie să îmi selectez turneele, problemele de sănătate și-au spus cuvântul. Încerc să dau 100% la fiecare turneu și consider că acesta e un motiv important”, a declarat Irina Begu, citată de DigiSport.

Echipa României va întâlni Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup (fostă FedCup), conform tragerii la sorți care a avut loc în cursul zilei de joi.

Întâlnirea dintre România și Ungaria va avea loc în țara noastră în zilele de 11 și 12 noiembrie 2022.

Învingătoarea dintre România și Ungaria va juca anul viitor în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final din 2023.

Ultimul meci jucat de fetele noastre în Billie Jean King Cup a avut loc pe 15 și 16 aprilie 2022, atunci când România a fost învinsă fără drept de apel de Polonia, scor 4-0.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI