Lucian Bode: „Consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool. Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat astăzi că tot mai mulţi şoferi sunt prinşi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor interzise, iar „consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”.

„Suntem cu toţii martori la exacerbarea unui fenomen – consumul de substanţe interzise. Este o realitate dură. De aceea, răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul pe măsură. Măsurile de prevenire şi combatere pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le pun în practică încep să dea rezultate. Bilanţurile noastre în urma acţiunilor structurilor MAI ne-au arătat că avem de-a face cu tot mai muţi şoferi care conduc sub influenţa acestor substanţe”, a declarat Lucian Bode la „Forumul Siguranţei Rutiere”.

În ultimul weekend, (…) noi am avut în teren peste 4.800 de angajaţi ai structurilor MAI, zilnic, unde am desfăşurat peste 1.400 de acţiuni. În urma controalelor efectuate, au fost reţinute 112 permise de conducere ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute la legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În doar trei nopţi, în judeţul Constanţa, 17, 18, 19 iunie, am verificat în trafic 3.300 de conducători auto, au fost testaţi (…) şi am constatat 34 de infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului”, a precizat acesta.

„Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă. Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI