Subiectele de la Evaluarea Națională, distribuite pe un grup de WhatsApp al părinţilor

O anchetă a fost demarată de Inspectoratul Şcolar Suceava după ce subiectele la proba de Limba română au fost distribuite pe un grup de WhatsApp al părinţilor încă de la ora 9.00.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, anunţă, marţi, că a fost demarată o anchetă şi a fost sesizat Parchetul, după ce subiectele la Limba română pentru Evaluarea Naţională au apărut încă de la ora 09.00 pe un grup de WhatsApp al părinţilor de la o şcoală din localitatea Gura Humorului.

Potrivit jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava, subiectele de la proba la Limba română, prima din cadrul examenului de Evaluare Naţională, au fost distribuite încă de la ora 9.00 pe un grup de WhatsApp.

Cel care a făcut acest lucru ar fi un angajat al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 „Teodor Balan” din Gura Humorului.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că după codul de la care au fost distribuite subiectele, s-a stabilit că este vorba despre Şcoala „Teodor Balan”.

„Subiectele au apărut pe un grup de WhatsApp al părinţilor. IŞJ Suceava a început o anchetă şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava”, a afirmat şeful IŞJ Suceava, Grigore Bocanci.

Potrivit inspectorilor din cadrul IŞJ Suceava, broşura cu cele 10 pagini care cuprindea subiectele la proba de limba română a fost scanată şi postată integral pe grupul respectiv. Conducerea IŞJ Suceava consideră că examenul nu a fost influenţat de distribuirea subiectelor.

În cursul zilei de miercuri, reprezentanţi ai IŞJ Suceava vor merge la şcoala din Gura Humorului pentru a stabili cine a scanat şi distribuit subiectele respective.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI