Bărbat din Arad, împușcat de polițiști după o ceartă cu soția. Acesta încercase să fure pistolul unui polițist

Un bărbat din Sebiș, județul Arad, a fost împușcat în picior de către un polițist după ce l-a agresat pe acesta din urmă și a încercat să îi ia pistolul din dotare.

Incidentul s-a produs luni, 13 iunie, după ce polițiștii din localitate au fost chemați de către o femeie care s-a plâns că este agresată de soțul său.

„La sosirea polițiștilor, bărbatul nu mai era la fața locului, fiind demarate procedurile pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul de 38 de ani, din Sebiș, a revenit la locul faptei, pe fondul consumului de alcool manifestându-se violent față de unul din polițiști.

Întrucât bărbatul continua să se manifeste violent, încercând să ia pistolul unuia dintre polițiști, pentru imobilizarea acestuia s-a impus folosirea spray-ului din dotare”, informează IPJ Arad.

Faptul că polițiștii au folosit spray lacrimogen nu a fost suficient, astfel că unul dintre oamenii legii a scos arma pe care o avea în dotare și a tras în aer, în speranța că bărbatul se va calma.

Nici acest lucru nu l-a liniștit pe bărbatul recalcitrant. El a încercat să îi ia pistolul respectivului polițist, iar acesta a fost nevoit să tragă, împușcându-l pe agresor în zona picioarelor.

„Prima măsură a fost fără efect, iar polițistul a folosit pistolul din dotare, după efectuarea unui foc de armă în plan vertical, fiind tras un foc în direcția bărbatului recalcitrant, acesta fiind rănit în zona picioarelor”, mai informează IPJ Arad.

Bărbatul a fost ulterior încătușat și preluat de un echipaj al ambulanței, fiind transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI