Viorica Dăncilă face declarații tulburătoare: Am fost trădată la prezidenţiale

Fostul premier Viorica Dăncilă a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul emisiunii Talk News de la Profit News TV.

Dăncilă a declarat că nu s-a aşteptat ca moţiunea de cenzură să treacă şi a precizat că Marcel Ciolacu a venit la ea în birou, cu o zi înainte de vot şi i-a arătat, matematic, că nu are cum să treacă moţiunea de cenzură.

”Am fost trădată la prezidenţiale, unul dintre ei e secretarul general al PSD şi preşedintele partidului de acum”, a mai spus Dăncilă, precizând că şi-au mai dorit să candideze Gabriela Firea şi Eugen Teodorovici dar şi Călin Popescu Tăriceanu.

”Nu m-am aşteptat ca moţiunea de cenzură să treacă, pentru că aveam majoritate cu PSD, chiar dacă ALDE vota împotrivă. Cu o zi înainte, domnul Ciolacu a venit la mine în birou la Palatul Victoria şi mi-a arătat, matematic, că nu are cum să treacă moţiunea. A venit cu lista, matematic. Dimineaţa am fost informată că de fapt cei care au votat împotriva Guvernului o parte au stat la domnul Ciolacu în birou.  Am aflat dimineaţa, bănuiam, ştiam că se pregătesc de trâdare ştiam că se întâlnesc la domnul Ciolacu în birou”, a spus Dăncilă.

Ea a precizat că mulţi i-au spus că ”a creat un pol de putere care se va întoarce împotriva sa”.

”Nu eu l-am propus preşedintele Camerei Deputaţilor? Tocmai pentru a face o echipă mai unită, ştiam că este mai distant, am adus-o pe dna Firea preşedintă la Bucureşti, domnul Ciolacu a fost numit preşedintele Camerei, pe domnul Stănescu l-am adus înapoi în echipa de conducere. Efectiv am încercat să ţin echipa unită”, a spus ea.

Viorica Dăncilă: „Am fost trădată la prezidenţiale”

Viorica Dăncilă a mai afirmat că a fost trădată la prezidenţiale, de propriul partid.

”Ştiam între turul unul şi doi, s-au făcut eforturi din partea unor colegi să nu intru în turul doi, am fost acuzată că nu trebuia să intru în turul doi. Unul dintre ei este secretarul general al PSD (Paul Stănescu, nr),  preşedintele partidului de acum. Au fost judeţe în care erau sunaţi primari să dea jos bannerele cu Viorica Dăncilă, să nu mai pună afişe cu Viorica Dăncilă. Ştiam lucrurile acestea, am decis să merg mai departe pentru că nu voiam să dezamăgesc oamenii care aveau încredere în mine şi votanţii de stânga”, a spus ea.

Întrebată cine îşi mai dorea să candideze la prezidenţiale, Dăncilă a spus că ”atunci au fost mai mulţi, şi doamna Firea şi domnul Teodorovici, domnul Tăriceanu, dar PSD trebuia să meargă cu propriul candidat şi a ales să îşi asume acest lucru”.

Despre Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a mai spus că ”este convinsă că o să îl vedem tot pe domnul Ciolacu candidat la prezidenţiale”.

”Îi vedem pr-ul. De ce această publicitate? Domnul Ciolacu singur în biserică, când ia masa cu fiul, e clar că PR”, a comentat ea. 

Despre amnistie și grațiere

Viorica Dăncilă a mai spus că discuţiile şi presiunile privind amnistia şi graţierea erau în Comitetul Executiv Naţional al PSD, nu făcute de Liviu Dragnea ci chiar de colegi, preşedinţi de organizaţii. Ea a menţionat că şi Marcel Ciolacu a votat în CexN pentru amnistie şi graţiere, el fiind lider al organizaţiei de Buzău.

”Domnul Dragnea nu venea la Guverm, dacă a venit de două ori. Mergeam şi la Camera Deputaţilor, când veneau şi ceilalţi preşedinţi de partid. Discuţiile erau în Comitetul Executiv Naţional, acolo au fost şi presiuni legate de amnistie şi graţiere. Nu făcute de domnul Dragnea ci chiar de colegi din Comitet, ei cereau, erau preşedinţi de organizaţii care cereau amnistia şi graierea, iar domnul Dragnea îi susţinea pe ceilaţi”. a spus Viorica Dăncilă. Ea a precizat că şi Marcel Ciolacu era de acord cu amnistia şi graţierea. ”Era de acord cu ceilaţi, a fost vot în Comitetul Executiv, pentru amnistie şi graţiere şi nu s-a opus nimeni, a votat inclusiv domnul Ciolacu care era preşedinte la Buzău”, a spus ea.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI