Iohannis: Tânăra generaţie îşi doreşte mai multă implicare în ce priveşte protejarea mediului

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat marţi, după ce a vizitat Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, că tânăra generaţie îşi doreşte o mai mare implicare în ce priveşte protejarea mediului înconjurător.

„Vreau să felicit astăzi și acum cu această ocazie pe toți cei care se consideră învățător, învățătoare, dascăl, profesor. În aceeași zi sărbătorim ziua Mediului. Merită felicitări și încurajări toți cei care se implică pentru a proteja mediul înconjurător. Această școală, Școala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educație pentru mediu, pe economie circulară, adică se refolosesc materialele care altfel se aruncă. Felicitări doamnei director și pentru elevii care participă la toate aceste proeicte.

Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli. O parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit România Educată este Educația pentru Mediu. Am elaborat un material care pune accentul pe Educația pentru Mediu în școlile din România.

O notă specială, aș face o remarcă legată de administrația locală de aici din Buzău. Am găsit o administrație care este foarte aproape de aceste teme și se implică pentru a avea proiecte în școli, ceea ce ne interesează în mod deosebit.

Este un lucru extrem de important că tânăra generaţie îşi doreşte această abordare pentru mediu, pentru a preveni schimbarea climei. Există o serie de sondaje care ne arată că aproape toţi copiii sunt foarte interesaţi de aceste teme, aproape toţi copii şi tinerii doresc să fie implicaţi în aceste teme şi, astfel, avem motive de optimism. Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acţioneze în acest sens”, a arătat şeful statului într-o declaraţie acordată presei.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, marţi, Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi al Zilei Învăţătorului. La eveniment au participat de asemenea preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Şcoala Gimnazială nr. 11 reprezintă un model pentru alte instituţii de învăţământ din România, având în vedere că „îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi”, iar „clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă”.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI