Critici dure la adresa conducerii USR. Un deputat a fost exclus din partid

Deputații USR au decis prin vot, marți, excluderea deputatului Andrei Lupu din grupul parlamentar și din partid după ce acesta a criticat dur conducerea partidului.

Prezent la ședință, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a spus că „un asemenea comportament calomnios, cu minciuni sfruntate la adresa partidului, nu poate fi tolerat”, conform unor surse din partid.

Andrei Lupu își pierde și funcția din Biroul Permanent al Camerei Deputaților. El va fi înlocuit de deputatul Daniel Blaga.

Deputatul Andrei Lupu a criticat dur conducerea partidului, într-un interviu de săptămâna trecută pentru SpotMedia, în care a dezvăluit care sunt problemele și nemulțumirile din interiorul USR.

Secretariatul general al USR, care administrează banii publici primiți de partid ca subvenție, a blocat accesul echipei de auditare alcătuită din experți financiari pentru a verifica documentele, a spus Andrei Lupu, în interviul pentru SpotMedia. Auditul a fost propus de Dacian Cioloș după ce a devenit președinte al partidului, a dezvăluit deputatul USR.

„Dacian Cioloș a propus două auditări: în privința modului în care au fost administrați banii până în acel moment și în privința modului în care s-au desfășurat alegerile în cadrul filialei Diaspora, cea mai mare după București. Ambele au fost aprobate în BN și apoi blocate”, a spus Andrei Lupu.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI