Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: Roşiile, laptele și brânza nu vin de pe Facebook

Ministrul Agriculturii consideră că liceele agricole trebuie să devină platforme de excelenţă pentru universităţile de profil.

„Dragostea faţă de pământ şi faţă de această nobilă activitate – agricultura – trebuie însămânţată în inimile copiilor noştri încă de mici. Cred că e foarte important să ne uităm şi către perioada de educaţie gimnazială a tinerelor generaţii.

 Poate că mulţi dintre copiii noştri consideră că roşiile excepţionale pe care România le are, ardeii, castraveţii, laptele, brânza, vin pe Facebook, printr-un telefonaş. Lucrul acesta ştim cu toţii că nu este posibil şi trebuie să le răsădim dragostea faţă de pământ şi de activitatea agricolă şi asta o putem face, evident, doar prin educaţie”, a declarat Chesnoiu, la aniversarea a 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), sărbătorită joi.

Ministrul a amintit că „potenţialul agricol al ţării noastre este unul excepţional şi poate fi dus mai departe doar prin oameni educaţi, raportaţi la toate provocările viitorului şi pregătiţi să răspundă prin cunoaştere acestor provocări”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI