Transfăgărăşanul s-ar putea deschide în aproximativ două săptămâni

DRDP Braşov lucrează, cu mai multe utilaje, pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului, pentru ca şoseaua să poată fi deschisă turiştilor, anul acesta, mai repede decât în anii trecuţi.

Se estimează că în aproximativ două săptămâni să poată fi vizitat, însă vremea este destul de capricioasă la peste 2.000 de metri altitudine, astfel că munca drumarilor este una destul de dificilă. 

Directorul regional al DRDP Braşov, Tudor Duţu, a anunţat că s-a ajuns cu deszăpezirea la kilometrul 117. 

”Am ajuns la kilometrul 117, mai avem până sus aproximativ 1,4 km. Estimăm, dacă vremea ne ajută, să terminăm aceste lucrări mult mai repede decât timpul estimat deschiderii, care de obicei este 1 iulie. Anul acesta sperăm în două săptămâni, cel puţin, să deschidem turiştilor acest sector de drum”, a declarat Tudor Duţu. 

Reprezentantul DRDP Braşov anunţă că muncitorii întâmpină dificultăţi în deszăpezirea drumului din cauza vremii schimbătoare. 

”Dificultăţile sunt legate de vreme, e foarte schimbătoare aici, la 2.000 de metri. Acum ne bucurăm de soare, dar dimineaţă a fost înorat, a bătut vântul. Lucrăm cu două freze pentru înlăturarea zăpezii care nu depăşeşte 1,5 – 1,8 m, cu un încărcător frontal şi cu un escavator de mare tonaj pentru înlăturarea pereţilor înalţi”, a mai declarat Duţu. 

Reprezentanţii instituţiei au precizat că în acest moment se lucrează pentru deszăpezire în zone ale drumului unde stratul de zăpadă are 5-6 metri.  

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI