Cifre alarmante! Țara din Europa care a înregistrat deja 20 de cazuri de infectare cu variola maimuței

Cazurile de variolă a maimuței în Italia au crescut la 20 și urmează să crească în continuare în zilele următoare, a declarat miercuri ministrul adjunct al Sănătății de la Roma, scrie usnews.

„Avem 20 de cazuri în Italia, 19 sunt toate persoane care au călătorit acolo unde a existat un lanț de contagiune și poate – acest lucru nu a fost încă confirmat – doar un caz a apărut ca a doua contagiune”, a declarat Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1.

„Există o perioadă de incubație de câteva săptămâni, este clar că vom avea mai multe în zilele următoare”, a adăugat el.

Peste 20 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, cu peste 300 de infecții confirmate sau suspectate, mai ales în Europa.

Oficialii OMS au spus că nu este nevoie de vaccinare în masă împotriva variolei maimuțelor în prezent, dar vaccinarea țintită, acolo unde este disponibilă, pentru contactele apropiate cu persoanele infectate este o măsură eficientă.

„Investigarea cazurilor, urmărirea contactelor, izolarea la domiciliu vor fi cele mai bune pariuri”, a declarat Rosamund Lewis, șefa secretariatului OMS pentru variolă care face parte din Programul de urgență al OMS.

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a mai precizat că prioritatea trebuie să fie combaterea variolei maimuțelor în țările neendemice, spunând că acest lucru poate fi realizat printr-o acțiune rapidă, scrie ndtv.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI