Un bărbat din Sibiu a luat 76 de credite online folosind date false. Cum a fost descoperit de polițiști

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, a ajuns în atenţia poliţiei din Sibiu, după ce a luat 76 de credite online folosind date false. Ce metodă a folosit şi cum a fost descoperit de poliţişti

„Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie – martie 2021, aflat în posesia fotografiilor electronice ale cărților de identitate ale unor persoane fizice și folosindu-se fără drept de datele de stare civilă ale acestora, ar fi introdus pe o platforma informatică de creditare online date informatice nereale cu privire la identitatea sa, statutul profesional, intenția și posibilitățile efective de rambursare și ar fi încărcat în format electronic extrase bancare falsificate, presupus a fi fost eliberate de o unitatea bancară pe numele solicitanților.

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

În acest context, polițiștii sibieni au făcut, alături de polițiștii din Argeș, o percheziție domiciliară pe raza județului Argeș, în comuna Mărăcineni și au reținut un bărbat în vârstă de 35 de ani.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu, au deschis un dosar pentru fraudă informatică.

Ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI