Naomi Osaka devine femeie de afaceri

Naomi Osaka, fostă lideră a ierarhiei WTA și cvadruplă câștigătoare de Grand Slam, a părăsit grupul de management sportiv IMG, pentru a lansa Evolve, propria sa agenţie de impresariat, a anunţat miercuri publicaţia Sportico, citată de AFP.

 „Mi-am petrecut cariera făcând lucrurile în felul meu, chiar şi atunci când oamenii mi-au spus că nu era ceea ce aşteptau. Evolve este următorul pas firesc în călătoria mea ca sportivă şi femeie de afaceri, precum şi o modalitate de a continua să fiu eu însămi şi să fac lucrurile în felul meu” – Naomi Osaka, într-o declaraţie trimisă publicaţiei de business sportiv.

Contractul lui Osaka, cea mai bine plătită sportivă din lume de mai mulţi ani, cu gigantul de management sportiv IMG a expirat la sfârşitul anului trecut şi a ales să nu-l reînnoiască.

Fostul ei agent Stuart Duguid a urmat-o şi i-a devenit partener. Ambii au participaţii în Evolve, care nu are alţi investitori în acest moment, potrivit Sportico.

„Cred cu tărie în puterea oamenilor de sport, de a-şi folosi platformele de exprimare”, a declarat Osaka (38 WTA), pentru Sportico, adăugând că îşi doreşte ca agenţia sa să fie „un pionier în eliminarea barierelor care încă există în sport şi în cultură în general”.

Osaka s-a retras săptămâna aceasta din turneul de la Roma pentru a se recupera după o accidentare la tendonul lui Ahile înainte de Roland Garros, scrie News.ro.

Ieşită din Top 10 WTA şi ajunsă chiar pe locul 85, la finalul lunii ianuarie, ea a arătat îmbunătăţiri în evoluţia pe teren în acest sezon, după o lungă perioadă de dificultăţi psihice, din cauza unor probleme recurente de anxietate.

Luna trecută, Osaka a ajuns până în finala Miami Open, în care a fost învinsă de Iga Swiatek, numărul unu mondial.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI