Femeia care a „inventat discoteca” a murit la vârsta de 92 de ani

Cântăreaţa şi actriţa Régine, care a dominat lumea cluburilor de noapte şi a „inventat discoteca” în Franţa şi din străinătate, a murit duminică la 92 de ani, a anunţat pentru AFP nepoata ei, Daphné Rotcajg.

 „Régine ne-a părăsit în linişte pe 1 mai la ora 11.00” la Paris, a precizat Rotcajg.

Cântăreţul Renaud, care i-a scris mai multe melodii, considera că era reprezentanta istorică a cântecului francez, cunoscută în special pentru „La grande Zoa”, „Azzurro”, „Les p’tits papiers” sau „Patchouli Chinchilla”.

Ea a deţinut până la 22 de cluburi de noapte care i-au purtat prenumele în întreaga lume, începând cu miticul „Chez Régine”, lângă Champs-Elysées.

Régina Zylbergerg s-a născut la 26 decembrie 1929 la Anderlecht (Belgia), din părinţi evrei polonezi. În Aix-en-Provence, în 1941, a scăpat de deportare datorită francezilor.

„Les petits papiers” de Serge Gainsbourg sau „La grande Zoa” a lui Frédéric Botton, dar şi Barbara, Sagan, Renaud, Marc Lavoine sau chiar Serge Lama, toţi au fost inspiraţi de autenticitatea ei. 

A făcut şi cinema, figurând pe genericul unor filme precum „Jeu de massacres” de Alain Jessua, „Robert et Robert” de Claude Lelouch sau „Les ripoux” de Claude Zidi.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI