Loviutură pentru Rusia! Țara nu va mai găzdui Campionatul Mondial de Hochei din 2023

Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a anunţat că va reloca Campionatul Mondial din 2023 din Rusia, care primise drepturile de organizare.

Turneul fusese programat să se desfăşoare la Sankt Petersburg în mai 2023. Următoarea gazdă a turneului va fi stabilită luna viitoare, potrivit IIHF.

„Decizia de a reloca evenimentul a fost luată în primul rând din preocupare pentru siguranţa şi bunăstarea tuturor jucătorilor participanţi, a oficialilor, a presei şi a fanilor. La fel ca şi în cazul deciziei anterioare a Consiliului de a retrage Campionatul Mondial de juniori IIHF din 2023, care urma să aibă loc la Omsk şi Novosibirsk, Rusia, Consiliul şi-a exprimat îngrijorarea semnificativă cu privire la libertatea de mişcare în siguranţă a jucătorilor şi oficialilor către, dinspre şi în interiorul Rusiei”, a precizat IIHF într-un comunicat.

În februarie, IIHF a interzis echipelor naţionale şi de club din Rusia şi Belarus să participe la competiţiile IIHF şi a retras Rusiei drepturile de organizare a Campionatului Mondial de juniori din 2023.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI